Ostatní

Dýňová polévka

Krémová dýňová polévka s lanýžovým nádechem je dokonalým podzimním zahřátím. Pečená dýně hokaido, smetana a šalotka tvoří základ této sametové dobroty, kterou doplní křupavé krutony s lanýžovým olejem a lískovými ořechy. V téhle polévce se mísí celý podzim!

Burger s grilovaným sýrem

Tímto burgerem překvapíte nejen vegetariány, ale i všechny masožravce. Marinované portobello, lanýžová majonéza, cibulová marmeláda a grilovaný sýr je kombinace, která funguje!

Čočkový salát s teriyaki dýní

V lednu mě to vždycky táhne k lehčím a jednodušším jídlům, ale protože je zima, tělo si o nějaký ten přísun říká. Luštěniny, pečené zeleniny, omáčky z různých semínek a ořechů jsou ideální právě pro tohle období. Zasytí, dodají tělu správné sacharidy i tuky a díky produktům od živina.cz chutnají fantasticky.

Představivosti se meze nekladou aneb na co kapitoly nestačily.

Dýňová polévka

Krémová dýňová polévka s lanýžovým nádechem je dokonalým podzimním zahřátím. Pečená dýně hokaido, smetana a šalotka tvoří základ této sametové dobroty, kterou doplní křupavé krutony s lanýžovým olejem a lískovými ořechy. V téhle polévce se mísí celý podzim!

Burger s grilovaným sýrem

Tímto burgerem překvapíte nejen vegetariány, ale i všechny masožravce. Marinované portobello, lanýžová majonéza, cibulová marmeláda a grilovaný sýr je kombinace, která funguje!

Čočkový salát s teriyaki dýní

V lednu mě to vždycky táhne k lehčím a jednodušším jídlům, ale protože je zima, tělo si o nějaký ten přísun říká. Luštěniny, pečené zeleniny, omáčky z různých semínek a ořechů jsou ideální právě pro tohle období. Zasytí, dodají tělu správné sacharidy i tuky a díky produktům od živina.cz chutnají fantasticky.

Kuřecí polévka s ricottovými nočky

Hebká krémová polévka se silným kuřecím vývarem, vydatnou smetanou a jemnými ricottovými nočky. To je přesně to, co na podzim potřebujete. Polévku, která vás obejme.

Grilovaný lavaš s míchanými vejci a avokádem

Grilovací sezóna se blíží ke konci, a tak je třeba se pořádně rozloučit. Udělejte si k snídani, večeři nebo jen tak na svačinu plněný grilovaný lavaš s míchanými vejci a avokádem.

Teplý salát s chřestem

Chřest, brambory a spousta másla! Vlažný salát, který vám udělá radost v puse i bříšku. Chřestovo-máslové blaho!

Špenátové rissoto

Ať už špenát nebo medvěd, všechno bych to snědl hned! Přesně tak, tohle rissoto bude skvěle funogvat jak se špenátem, tak s medvědím česnekem. Květen máme letos sychravý a tak nám vydatnější teplá večeře neuškodí.

Špenátový chlebíček

Kdo říká, že narozeninový dort musí být sladký. Mechový na sladko už znají snad všichni, co takhle naslano? Špenátový základ, citronové mascarpone a uzený losos. Delikátní!

Chlebová granola

Variabilní granola ze starého chleba, je vynikající způsob jak nevyhazovat jídlo a vyrobit z něj výbornou součást vašeho špajzu. Využití nalezne třeba jako posypka na krémovou polévku, vložka do zeleninového salátu nebo třeba na chleba s máslem. A pokud ji uděláte na sladko doplněnou třeba čokoládou nebo sušeným ovocem, tak i jako nehynoucí snídaňová klasika.

Lilková parmigiana

Venku už začíná být skutečně chladno a tak se není čemu divit, že se člověk rád zahřeje dobrým teplým jídlem. Parmigiana se jednoznačně dá zařadit mezi #comfortfood, které vás zahřeje a připomene vzpomínku na letní cestování. 🌞 Zkuste můj podzimní twist na tradiční Itálii doplněný o chlebovo - ořechovou drobenku.