Kuřecí polévka s ricottovými nočky

Podzim je tu!

Hebká krémová polévka se silným kuřecím vývarem, vydatnou smetanou a jemnými ricottovými nočky. To je přesně to, co na podzim potřebujete. Polévku, která vás obejme.

Připrav si:

  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule na drobno
  • 2 mrkve na kostky
  • 1 hrnek máslové dýně na kostky
  • 3 stroužky česneku na plátky
  • 1 hrnek kapustiček, kapusty na nudličky nebo kadeřávek
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1/2 lžičky oregána
  • 2 uvařená a natrhaná kuřecí prsa
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • 90 ml smetany

Na nočky:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 3/4 šálku ricotty
  • 1 vejce
  • 1 – 2 vejce mléka (dle potřeby)

Postup:

  1. Na lžíci másla orestujeme cibuli, mrkev, dýni a česnek s velkou špetkou soli a pepře. Přidáme bylinky a restujeme přibližně 5 minut.
  2. K zelenině vmíchejte kuře, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Snižte plamen, přikryjte poklicí a vařte 10 minut.
  3. Zatímco se polévka vaří, připravte si nočky. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V misce prošlehejte vejce s ricottou a spojte s moučnou směsí dokud se všechno pěkně nespojí. Pokud se vám zdá těsto příliš husté, přidejte lžíci mléka.
  4. Nočky tvarujeme pomocí dvou kávových lžiček a hážeme do polévky – vaříme kolem 10 minut.
  5. Na závěr vložíme kapustu nebo kadeřávek na nudličky nebo růžičkovou kapustu překrájenou na půl. Doporučuji ji ještě opéct na troše másla.