Grilovaný lavaš s míchanými vejci a avokádem
Říjen 11, 2023


Grilovací sezónu ukončete stylově
Lavaš je tenký, plochý chléb, který má původ v tradičních kuchyních několika středovýchodních a východních zemí. Tento chléb se vyrábí z jednoduchého těsta z mouky, vody a soli, které se válečkem vyválí na velmi tenký plát. Poté se peče v peci nebo na horké pánvi, což mu dává charakteristickou lehkou a křupavou texturu. Lavaš je obvykle pružný, měkký a má větší rozměry než tortilla, což ho činí ideálním pro balení různých náplní, jako jsou maso, zelenina, sýr nebo jiné dobroty a proto ho použijeme i pro náš recept.
Připrav si:
- 1 ks Lavaše
- 4 vejce
- 100 g choriza
- 1/2 avokáda
- Zakysaná Smetana
- Jarní cibulka
- Čerstvý koriandr
- Sýr (ementál, gouda nebo chedar)
Postup:
- Placku roztáhneme a celou potřeme 1/2 zakysané smetany. Na jednom konci necháme cca 10cm prostor. Poklademe chorizem, pokrájenou cibulkou a posypeme strouhaným sýrem.
- Z vajec připravíme vláčná míchaná vejce. Rozprostřeme pokraji, přidáme avokádo, posypeme strouhaným sýrem a zbytek cibulky a koriandru. Kraje složíme dovnitř a zarolujeme až k suchému konci. Zapečeme na kontaktním grilu nebo opečeme na sucho na pánvi.
- Z této porce se v klidu najedí dva! Do zbytku zakysané smetany máčejte plněný lavaš



