Grilovaný lavaš s míchanými vejci a avokádem

Grilovací sezónu ukončete stylově

Lavaš je tenký, plochý chléb, který má původ v tradičních kuchyních několika středovýchodních a východních zemí. Tento chléb se vyrábí z jednoduchého těsta z mouky, vody a soli, které se válečkem vyválí na velmi tenký plát. Poté se peče v peci nebo na horké pánvi, což mu dává charakteristickou lehkou a křupavou texturu. Lavaš je obvykle pružný, měkký a má větší rozměry než tortilla, což ho činí ideálním pro balení různých náplní, jako jsou maso, zelenina, sýr nebo jiné dobroty a proto ho použijeme i pro náš recept. 

Připrav si:

  • 1 ks Lavaše
  • 4 vejce
  • 100 g choriza
  • 1/2 avokáda
  • Zakysaná Smetana
  • Jarní cibulka
  • Čerstvý koriandr
  • Sýr (ementál, gouda nebo chedar)

Postup:

  1. Placku roztáhneme a celou potřeme 1/2 zakysané smetany. Na jednom konci necháme cca 10cm prostor. Poklademe chorizem, pokrájenou cibulkou a posypeme strouhaným sýrem.
  2. Z vajec připravíme vláčná míchaná vejce. Rozprostřeme pokraji, přidáme avokádo, posypeme strouhaným sýrem a zbytek cibulky a koriandru. Kraje složíme dovnitř a zarolujeme až k suchému konci. Zapečeme na kontaktním grilu nebo opečeme na sucho na pánvi.
  3. Z této porce se v klidu najedí dva!  Do zbytku zakysané smetany máčejte plněný lavaš