Zlatá kaše

Zlatá kaše

Kořeněné mléko s kurkumou a trochou kajenského pepře. Čerstvá kurkuma má neuvěřitelné aroma a do sladké kaše s kokosovým mlékem je téměř předurčena. Snídaně plná vitamínu a antioxidantů co zahřeje.

Připrav si:

  • 70 g ovesných vloček jemných (nebo jakých máte, jen možbá budete potřebovat více tekutiny)
  • 400 ml a více mléka (zvířátkové nebo kytičkové)
  • 1/4 lžičky mleté kurkumy a nebo 1/2 lžíce jemně strouhané čerstvé
  • 1/4 lžičky  jemně strouhaného zázvoru
  • Špetka skořice, kajenského pepře a sůl
  • Med dle chuti
  • Čerstvé Ovoce a oříšky k servírování

Postup:

  1. Ovesné vločky nejlépe namočte večer předem do vody se špetkou soli a nechte klíďo jen tak na lince. Do rána na vás počkají. Pokud jste zapomněli nebo nemáte na takové nesmysly čas, vrhněte se do kaše rovnou, ono to taky půjde.
  2. Mléko a vločky přiveďte k varu, přidejte koření i to čerstvé, sůl a stáhněte plamen. Vaříme dokud se vločky úplně nerozvaří cca 10 min. Osobně nemám rád kaši příliš hustou, a tak si ji klidně ještě zřeďte dalším mlékem.
  3. Kaši oslaďte dle chuti. Podávejte s čerstvým ovocem a opraženými oříšky (btw. když budete namáčet vločky, namočte si předem i oříšky. Budou pro tělo mnohem prospěšnější a ještě se krásně zjemní jejich chuť)