Zlatá kaše
Únor 21, 2017

Zlatá kaše
Kořeněné mléko s kurkumou a trochou kajenského pepře. Čerstvá kurkuma má neuvěřitelné aroma a do sladké kaše s kokosovým mlékem je téměř předurčena. Snídaně plná vitamínu a antioxidantů co zahřeje.
Připrav si:
- 70 g ovesných vloček jemných (nebo jakých máte, jen možbá budete potřebovat více tekutiny)
- 400 ml a více mléka (zvířátkové nebo kytičkové)
- 1/4 lžičky mleté kurkumy a nebo 1/2 lžíce jemně strouhané čerstvé
- 1/4 lžičky jemně strouhaného zázvoru
- Špetka skořice, kajenského pepře a sůl
- Med dle chuti
- Čerstvé Ovoce a oříšky k servírování
Postup:
- Ovesné vločky nejlépe namočte večer předem do vody se špetkou soli a nechte klíďo jen tak na lince. Do rána na vás počkají. Pokud jste zapomněli nebo nemáte na takové nesmysly čas, vrhněte se do kaše rovnou, ono to taky půjde.
- Mléko a vločky přiveďte k varu, přidejte koření i to čerstvé, sůl a stáhněte plamen. Vaříme dokud se vločky úplně nerozvaří cca 10 min. Osobně nemám rád kaši příliš hustou, a tak si ji klidně ještě zřeďte dalším mlékem.
- Kaši oslaďte dle chuti. Podávejte s čerstvým ovocem a opraženými oříšky (btw. když budete namáčet vločky, namočte si předem i oříšky. Budou pro tělo mnohem prospěšnější a ještě se krásně zjemní jejich chuť)