Tvarohové knedlíky
Srpen 9, 2022

Kdybych mohl, tak tyhle knedlíky vezmu na rande!
Proč zrovna tvarohové? Jsou totiž v cuku letu hotové a to se zvlášť po ránu hodí. V létě do nich nacpěte co se do nich vejde ovoce a v zimě je třeba naplňte čokoládou s banánem nebo strouhanými jablky se skořicovým máslem. Ovoce, a meruňky především, by měli být hodně zralé. Knedlíky se nevaří dlouho a tvrdé ovoce vám celý zážitek úplně zkazí. Pokud máte pevnější meruňky, tak je opečte, ugrilujte a nebo ještě trochu oflambujte meruňkovicí. AAAAAA, to už je ale veliký porno!
Připrav si:
Z této dávky připravíte přibližně 3 - 4 porce
Na knedlíky:
- 250g Měkký tvaroh (kostka ne vanička, obsahuje hodně vody)
- 1 Vejce
- 100-150g Hrubé mouky
- Cca 200g Zralých meruněk
- Cca 50g Marcipánu
- Sůl
Na krém:
- 20g Bílé čokolády
- 20g Smetany ke šlehání
- 1 Zakysaná Smetana
- Pražené mandle na ozdobu (nebo si zkuste vyrobit mandlovou drobenku)

Postup:
Knedlíky
- Z tvarohu, mouky, vejce a špetky soli vypracuj těsto. Množství mouky záleží na tvarohu. Lepší začít s méně a případně přisypat.
- Těsto nechej chvíli odležet a pusť se do přípravi meruňek. Omýt, vysušit, vypeckovat a pecku nahradit peckou z marcipánu.
- Z těsta na pomoučené ploše vyválej váleček a odkrajuj z něj stejně široké plátky. V dlani každý z nich rozmáčkni, vlož meruňku a pěkně ji obal těstem. Vyválej do tvaru. Další možností jak dojít ke knedlíku, který má všude stejně těsta je následující: Těsto vyválej na placku a skleničkou vykrajuj kolečka do kterých meruňku oblékneš jako do kabátku.
- Vař v lehce osolené vodě 5 min. nebo na páře 7 - 10 minut.
Krém
- V horké smetaně rozpusťte čokoládu a nechte zchladnout.
- Čokoládovou ganache (tak se říká tomu co nám vzniklo z toho nahoře) vyšlehejte se zakysanou smetanou.
- Nechte řádně vychladit!
Teplé knedlíky podávejte s vychlazeným krémem, praženými mandlemi a sklenkou prosecca.
