Tvarohové knedlíky

Kdybych mohl, tak tyhle knedlíky vezmu na rande!

Proč zrovna tvarohové? Jsou totiž v cuku letu hotové a to se zvlášť po ránu hodí. V létě do nich nacpěte co se do nich vejde ovoce a v zimě je třeba naplňte čokoládou s banánem nebo strouhanými jablky se skořicovým máslem. Ovoce, a meruňky především, by měli být hodně zralé. Knedlíky se nevaří dlouho a tvrdé ovoce vám celý zážitek úplně zkazí. Pokud máte pevnější meruňky, tak je opečte, ugrilujte a nebo ještě trochu oflambujte meruňkovicí. AAAAAA, to už je ale veliký porno!

Připrav si:

Z této dávky připravíte přibližně 3 - 4 porce 

Na knedlíky:

  • 250g Měkký tvaroh (kostka ne vanička, obsahuje hodně vody)
  • 1 Vejce
  • 100-150g Hrubé mouky
  • Cca 200g Zralých meruněk
  • Cca 50g Marcipánu
  • Sůl

Na krém:

  • 20g Bílé čokolády
  • 20g Smetany ke šlehání
  • 1 Zakysaná Smetana
  • Pražené mandle na ozdobu (nebo si zkuste vyrobit mandlovou drobenku)

Postup:

Knedlíky

  1. Z tvarohu, mouky, vejce a špetky soli vypracuj těsto. Množství mouky záleží na tvarohu. Lepší začít s méně a případně přisypat.
  2. Těsto nechej chvíli odležet a pusť se do přípravi meruňek. Omýt, vysušit, vypeckovat a pecku nahradit peckou z marcipánu.
  3. Z těsta na pomoučené ploše vyválej váleček a odkrajuj z něj stejně široké plátky. V dlani každý z nich rozmáčkni, vlož meruňku a pěkně ji obal těstem. Vyválej do tvaru. Další možností jak dojít ke knedlíku, který má všude stejně těsta je následující: Těsto vyválej na placku a skleničkou vykrajuj kolečka do kterých meruňku oblékneš jako do kabátku.
  4. Vař v lehce osolené vodě 5 min. nebo na páře 7 - 10 minut.

Krém

  1. V horké smetaně rozpusťte čokoládu a nechte zchladnout.
  2. Čokoládovou ganache (tak se říká tomu co nám vzniklo z toho nahoře) vyšlehejte se zakysanou smetanou.
  3. Nechte řádně vychladit!

Teplé knedlíky podávejte s vychlazeným krémem, praženými mandlemi a sklenkou prosecca.