Smažená zelenina se slaninou a vejci

Kam se hrabou vejce na cibulce!

Voňavá slanina, smažená zelenina a krémová vejce. Je třeba dodávat víc? Jednoduchá zimní snídaně co vás zahřeje je na stole.

Připrav si:

  • 1 cibuli
  • 150 g mrkve
  • 150 g celeru
  • 100g slaniny
  • Lžíce přepuštěného másla
  • 5 vajec
  • Pažitku nebo petržel 
  • Sůl, pepř

Postup:

  1. Cibuli si nakrájejte na kostičky, mrkev a celer očistěte a nastrouhejte nahrubo. Můžete ji i rozmixovat, ale příprava bude vyžadovat trochu více času a konzistence bude malinko jiná.
  2. Na lžíci přepuštěného másla opečte slaninu nakrájenou na kostičky, přidejte cibuli a jak začne růžovět přidejte mrkev s celerem. Osolte a restujte než zelenina změkne a začne chytat barvu.
  3. Do misky si rozklopněte vejce a prošlehejte se solí a pepřem.
  4. ve chvíli kdy máte zeleninu hotovou ji stáhněte na jednu stranu pánve a přilijte vejce, na mírném plameni připravte míchaná vejce, která těsně před koncem v míchejte do zeleniny se slaninou.
  5. Podávejte na topince nebo toastu s nasekanou pažitkou nebo petrželí.