Puding s mangovým gelem
Srpen 10, 2022

Když je vedro, ale je chuť mlsat!
Vychlazený puding a čerstvé ovoce, to je paráda a hlavně léto a taky moje dětsví.
Mám tři sourozence a většinu prázdnin jsme trávili na chalupě na Křivoklátsku. Jezdili jsme na trhy do Berouna kde naši vždycky koupili hromadu ovoce, které se nikdy nestihlo zkazit. Vzpomínám na ty borůvky... aaaach ten vonící koláč...
To už jsem se trochu ztratil. Kromě koláče nám maminka připravovala parádní poháry s ovocem a to v létě nebo na silvestra se zmrzlinovým pohárem a ty pudingové když byl někdo z nás nemocný.
Puding miluju do dneška a tak není divu, že si ho doma dopřejeme i v průběhu roku. Mangový gel mě napadl ve chvíli kdy nám vždycky přezraje mango a chia puding je už trochu klišé.
Připrav si:
- Uvařený puding
- Přezrálé mango nebo jiné ovoce
- Čiré dortové želé od DR. Oetkera
Postup:
- Do sklenic navrstvěte oblíbené pudingy. My tedy rádi vanilku a čokoládu. Pokud chcete vrstvy, tak je třeba první vrstvu nechat zachladnout jinak se vám budou míchat. Nám to nevadí, takže žádný zdržování.
- Zralé mango stačí jen rozmačkat nebo rozmixovat.
- Připravte si dortové želé dle návodu na obalu a vodu nahraďte mangovým pyré.
- Nalijte na alespoň trochu vychladlý puding, nechte všechno pár hodin vychladit v lednici, ozdobte ovocem a tadáááá.
