Polenta z čerstvé kukuřice

Snídaně jako pro miminko!

Recept podle legendárního Yotama Ottolenghiho. Kaše je hedvábná, nasládlá a texturou připomíná něco mezi krupicovou kaší a kaší ovesnou. Úžasně chutná jen s nastrouhaným parmazánem, máslem a petželovým pestem. Tak snad ještě nějakou kukuřici někde ulovíte.

Na porci pro 2 si připrav:

  • 3 kukuřičné klasy
  • 250ml vody
  • 20g másla
  • 100g rozdrobeného sýra feta
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Kukuřičné klasy očistěte od listů a chloupků, oba konce sežízněte a pomocí ostrého nože zrna okrájejte. Mělo by jich být přibližně 275g.
  2. Kukuřici dejte do rendlíku a přelijte vodou. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 12 minut. Děrovanou naběračkou přendejte zrna do mixéru a několik minut mixujte, podle potřeby přilijte tekutinu, ve které se kukuřice vařila.
  3. Rozmixovanou kukuřici vraťte do rendlíku s tekutinou z vaření a dál vařte na mírném plameni 10 - 15 minut, dokud hustota nezačne připomínat bramborovou kaši. Během vaření je potřeba kaši stále míchat. 
  4. Vmíchejte máslo, sýr, sůl, trochu pepře a vařte ještě 2 minuty. Ochutnejte a dle potřeby dochuťte.