Pečené ovesné vločky
Leden 17, 2024


To zní zdravě. Zní no!
Tahle snídaně se bude hodit obzvlášť pokud plánujete celý den lyžovat nebo zdolávat hory jiným způsobem. Rozhodně je to snídaně vydatná, která vám udělá v bříšku hezky a dodá energii před pořádným, výletem.
Připrav si:
- 90 g másla + na vymazání formy
- 1 čl kadamomu
- 1 čl skořice
- 200 g ovesných vloček
- 1 l horké vody
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1/2 čl soli
- 70 g třtinového cukru
Postup:
- Troubu si rozpal na 180 °C a střední zapékací formu vymaž máslem.
- Ve velké pánvi rozpusti 60 g másla a vločky na něm opékej přibližně 5 minut dokud se hezky nerozvoní. Vmíchej koření a opékej další 1 -2 minuty.
- Vločky přesuň do máslem vymazané formy a vmíchej 1 horké vody, smetanu a sůl. Peč ve vyhřáté troubě přibližně 30 minut a promícháme. Povrch posypeme cukrem, poklademe zbytkem studeného másla a pečeme dalších 15 -20 minut, aby cukr zkaramelizoval.
- Podávejte se zakysanou smetanou, posypané třtinovým cukrem nebo javorovým sirupem.
* K servírování se hodí perfektně dušená jablka
