Dýňové lívance

Ó velký dýňáku! 

Dýně se na nás valí ze všech stran, a tak to já se taky přidám! Recept jsem testoval už loni a s radostí se k němu letos vracím. Jsou neskutečně vláčné a voňavé.  S trochou rozpuštěného másla do těsta z nich navíc vykouzlíte i parádní vafle. Nejvíc času zabere upéct dýni a rozmixovat ji na pyré. V americe takové pyré koupíte běžně v supermarketu v plechovce jako hrášek. Na druhou stranu, pokud už budete rozpalovat troubu, té dýně si udělejte víc a ona vám v lednici vydrží a můžete si udělat třeba dýňový týden :-D Kaše, lívance, polévka, rissoto, chléb.... No, určitě ji zpracujete.

Připrav si:

  • 250 ml Tučného mléka
  • 230g Hl. mouky
  • 180g Dýňového pyré
  • 50g Jogurtu
  • 40g Hnědého cukru
  • 1 Prášek do pečiva
  • Špetka soli
  • 1 lžička dýňového nebo perníkového koření
  • 1 lžička vanilky nebo esence (nebo můžete část cukru nahradit vanilkovým)
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 vejce
  • Pokud chcete z těsta péct vafle přidejte 70g rozpuštěného másla

Postup:

  1. V míse smíchej mléko, jogurt, dýňové pyré a vanilku, prošlehej a přidej vejce.
  2. Ve vedlejší míse smíchej všechny sypké ingredience.
  3. Mokrou směs přidáme do suché a pořádně spojíme.
  4. Opékáme na přepuštěném másle přibližně 3 minuty z každé strany.
  5. Podáváme s kouskem másla přelité sirupem.