Co budeme snídat?

Když jsem se naučil snídat, vyvstala najednou otázka – a co vlastně? Časem otázek přibývalo. Může být ovesná kaše slaná? Je polévka k snídani hloupost? Co snídají Japonci? Jedno jsem měl jasné, už žádná vejce. Ale i tohle přesvědčení vzalo po nějaké době za své. 

Protože mám paměť kapra (na skvělé tři vteřiny), začal jsem si snídaňové recepty přidávat na sociální sítě. Postupně jich bylo tolik, že jsem jim založil samostatný instagramový účet – a Snídaňový kluk byl na světě! Kluk nám roste jako z vody a ejhle, začíná psát blog.

Otázka je ale stejná jako na začátku. Co budeme snídat?


Turecká vejce

Turecká vejce se slanou granolou! Slané granoly si udělejte hodně! Je totiž fantastická i jen na chleba s máslem!

Shakshuka

Shakschuka! Pro někoho lepší lečo, pro mě snídaně, kterou rád připravuji pro návštěvy, na chatě, ale už jsem ji připravoval i na ohni venku❤‍🔥 A když seženete dobrou salsicciu zvednete ji ještě o kus výš.

Zlatá kaše

Znáte golden milk? Kořeněné mléko s kurkumou a trochou kajenského pepře. Čerstvá kurkuma má neuvěřitelné aroma a do sladké kaše s kokosovým mlékem je téměř předurčena. Snídaně plná vitamínu a antioxidantů co zahřeje🧡